Wszystkie posiłki zapewniane przez biuro są posiłkami restauracyjnymiModyfikacje ilości posiłków w programach wycieczek wynikają z możliwości organizacyjnych – czasy przejazdów, bezpośrednie przejazdy, dostępność restauracji, etc. Na życzenie możemy zapewnić dowolną liczbę posiłków lub podnieść ich standard za dodatkową opłatą. Informujemy, że obowiązuje całkowity zakaz wynoszenia posiłków z restauracji oraz przygotowywania z nich prowiantu. Napoje do obiadokolacji płatne są osobno na miejscu. Wszystkie serwowane posiłki są charakterystyczne dla lokalnych kuchni i wydawane w godzinach zwyczajowo przyjętych w danym kraju.

Wszystkie serwowane posiłki są jednakowe dla wszystkich uczestników. Nie przewidujemy specjalnego menu dla osób preferujących dania wegetariańskie, wegańskie, etc., podobnie jak nie gwarantujemy specjalnych dań dietetycznych. Tego typu dania mogą być serwowane jedynie w miarę możliwości lub za dodatkową opłatą.

Posiłek uzależniony od pory dnia – w zależności od godziny powrotu i przekroczenia granicy – serwowany w Czechach lub Polsce. O wyborze restauracji decyduje pilot. Rano, w godzinach 8.00 – 11.00 jest to śniadanie, np. jajecznica, pieczywo, ser, wędlina, kawa lub herbata, natomiast w porze obiadowej po 11.00 – jednodaniowy posiłek np. ser smażony, kotlet z frytkami, etc. Napoje do obiadu płatne osobno.

ŚNIADANIE kontynentalne; np. pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, gorąca czekolada, sok pomarańczowy, serwowane lub w formie bufetu.  Śniadania wzmacniane są wędlinami i żółtym serem. OBIADOKOLACJE serwowane, najczęściej 2 lub 3 daniowe (1 danie /pasta, przystawka, zupa, etc/, danie główne, deser), woda stołowa w karafkach; pozostałe napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA kontynentalne w formie bufetu; np. pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, gorąca czekolada, sok pomarańczowy, mleko. W hotelach 2-3*** śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu. OBIADOKOLACJE w restauracjach sieciowych FLUNCH: (w cenie woda z dystrybutorów); 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: stek, kurczak, szynka grillowana, ryba smażona; ciepły bar warzywno-sałatkowy – do wyboru w dowolnej ilości (ziemniaki puree, frytki, sosy, sałatki na ciepło) lub w restauracjach sieciowych CASINO: 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: stek, kurczak, szynka grillowana, ryba smażona; ziemniaki puree, frytki, sosy, sałatki – serwowane jednorazowo na talerzu. Napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA kontynentalne w formie bufetu w hotelach Ibis Budget; np. pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, gorąca czekolada, sok pomarańczowy, mleko. W schroniskach młodzieżowych podstawę stanowią śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu. W wybranych schroniskach śniadania wzmacniane są wędlinami i żółtym serem. Śniadania oznaczone w programach jako “Full English” to tradycyjne śniadania angielskie – jajka sadzone, bekon, kiełbaski, fasolka, kawa, herbata. OBIADOKOLACJE LONDYN restauracje orientalne serwujące posiłki w formie bufetu all you can eat (napoje płatne indywidualnie na miejscu) lub restauracje serwujące obiadokolacje charakterystyczne dla kuchni brytyjskiej; 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: fish&chips, roasted chicken &chips, chicken curry, burger&chips, 1 napój bezalkoholowy 0,5 l.  Pozostałe napoje płatne indywidualnie na miejscu. O wyborze restauracji każdorazowo decyduje pilot wycieczki. OBIADOKOLACJE POZA LONDYNEM restauracje serwujące obiadokolacje charakterystyczne dla kuchni brytyjskiej; 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: fish&chips, roasted chicken &chips, chicken curry, burger&chips, 1 napój bezalkoholowy 0,5 l. Pozostałe napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA w schroniskach młodzieżowych; podstawę stanowią śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu. W wybranych schroniskach śniadania wzmacniane są wędlinami i żółtym serem. Śniadania oznaczone w programach jako “Full English” to tradycyjne śniadania brytyjskie – jajka sadzone, bekon, kiełbaski, fasolka, kawa, herbata. OBIADOKOLACJE restauracje serwujące obiadokolacje charakterystyczne dla kuchni brytyjskiej; 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: fish&chips, roasted chicken &chips, chicken curry, burger&chips, 1 napój bezalkoholowy 0,5 l. Pozostałe napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA w schroniskach młodzieżowych; podstawę stanowią śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu. W wybranych schroniskach śniadania wzmacniane są wędlinami i żółtym serem. Śniadania oznaczone w programach jako “Full English” to tradycyjne śniadania brytyjskie – jajka sadzone, bekon, kiełbaski, fasolka, kawa, herbata. OBIADOKOLACJE restauracje serwujące obiadokolacje charakterystyczne dla kuchni brytyjskiej; 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: fish&chips, roasted chicken &chips, chicken curry, burger&chips, 1 napój bezalkoholowy 0,5 l. Pozostałe napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA w formie bogatego bufetu, pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, gorąca czekolada, sok pomarańczowy, mleko, jajka, bekon, fasolka, wędliny, sery. OBIADOKOLACJE w formie bogatego, różnorodnego bufetu. Napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA w formie bufetu, pieczywo, masło, dżemy, miód, kawa, herbata, sok pomarańczowy, mleko, jajka, wędlina, ser. OBIADOKOLACJE serwowane, najczęściej 3 daniowe (1 danie – przystawka lub zupa, danie główne, deser lub owoc), woda stołowa w karafkach; pozostałe napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA w schroniskach młodzieżowych  w formie urozmaiconego bufetu, wzmacniane. OBIADOKOLACJE serwowane przez schroniska młodzieżowe, maksymalnie 2 daniowe (zupa, danie główne) napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA w formie bufetu, pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, gorąca czekolada, sok pomarańczowy, mleko, jajka, wędlina, ser. OBIADOKOLACJE w formie różnorodnego bufetu. Napoje płatne indywidualnie na miejscu.

Grupy wyjeżdżające na wycieczki do Szwajcarii każdorazowo korzystają z restauracji we Francji.

ŚNIADANIA kontynentalne w formie bufetu; np. pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, gorąca czekolada, sok pomarańczowy, mleko. W hotelach 2-3*** śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu. OBIADOKOLACJE w restauracjach sieciowych FLUNCH: w cenie 1 napój bezalkoholowy 0,33 l (fanta, cola, sprite, woda mineralna); 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: stek, kurczak, szynka grillowana, ryba smażona; ciepły bar warzywno-sałatkowy – do wyboru w dowolnej ilości (ziemniaki puree, frytki, sosy, sałatki na ciepło) lub w restauracjach sieciowych CASINO: 1 danie główne w zależności od dnia, najczęściej serwowane: stek, kurczak, szynka grillowana, ryba smażona; ziemniaki puree, frytki, sosy, sałatki – serwowane jednorazowo na talerzu; napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIE kontynentalne; np. pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, gorąca czekolada, sok pomarańczowy, serwowane lub w formie bufetu.  Śniadania wzmacniane są wędlinami i żółtym serem. OBIADOKOLACJE serwowane, najczęściej 2 lub 3 daniowe (1 danie – przystawka, zupa, danie główne, deser), napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA w schroniskach młodzieżowych; podstawę stanowią śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu wzmacniane wędlinami i żółtym serem. OBIADOKOLACJE serwowane przez schroniska młodzieżowe, maksymalnie 2 daniowe (zupa, danie główne) napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA podstawę stanowią śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu wzmacniane wędlinami i żółtym serem. OBIADOKOLACJE serwowane przez hotele, maksymalnie 2 daniowe (zupa, danie główne) napoje płatne indywidualnie na miejscu.

ŚNIADANIA podstawę stanowią śniadania kontynentalne serwowane lub w formie bufetu wzmacniane wędlinami i żółtym serem. OBIADOKOLACJE serwowane przez hotele, maksymalnie 2 daniowe (zupa, danie główne) napoje płatne indywidualnie na miejscu.

TRASA ANCONA-IGOUMENITSA-PATRAS-ANCONA
Śniadania – serwowane śniadanie kontynentalne, np. pieczywo, masło, dżemy, kawa, herbata, sok pomarańczowy. Obiadokolacje – zwyczajowo wszystkie obiadokolacje są serwowane: jedno danie główne + sałatka, napoje płatne indywidualnie na miejscu.
TRASA AMSTERDAM-NEWCASTLE-AMSTERDAM
Śniadania w formie bogatego bufetu; kawa, herbata w cenie śniadania. Obiadokolacje – zwyczajowo w formie bogatego, różnorodnego bufetu; napoje zawsze płatne osobno

Posiłki nieuwzględnione w podstawowej cenie wycieczek. Płatne zawsze osobno na miejscu lub do biura przed rozpoczęciem imprezy turystycznej.

Szczegółowych informacji na temat posiłków na konkretnej wycieczce udzielą Państwu pracownicy Biura Obsługi Klienta pod numerem telefonu: 602 275 300. Na życzenie przygotujemy dla Państwa kalkulację wycieczki uwzględniającą inny, wskazany przez Państwa, rodzaj wyżywienia.

Pobierz lub wydrukuj opis posiłków na wycieczkach szkolnych PDF